Benodigdheden
- Handmixer
- Weegschaal
- Kom
- Bakpan
- Garde of houten kooklepel
- Puddingvorm
- Theedoek
- Au-bain-marie
Ingrediënten voor 4 porties
- 4 Eieren
- 200 ml Gezoete, gecondenseerde melk
- 200 ml Ĉokolado koffie verkeerd
- 100 g Suiker
- 100 ml Ĉokolado Filterkoffie
Bereiding:
Scheid het eigeel van het eiwit.
Klop het eiwit romig en meng met de zoete gecondenseerde melk en de melkkoffie.
Karamelliseer de suiker in een pan op laag vuur.
Al roerend, giet de vers gezette koffie erbij en roer tot een stroperige massa ontstaat.
Giet het karamel-koffiemengsel in de puddingvorm en verdeel het.
Giet het eiermengsel in de vorm.
Dek af met een doek en laat ongeveer een uur op laag vuur in een Au-bain-marie opstijven.
Tip: Voor een intensere koffiesmaak voeg wat meer koffie of zelfs espresso toe aan de pudding
Voor meer saus maak je gewoon meer van de koffiekaramel.
Eet smakelijk!