Kaapverdische Koffie Pudding

Kaapverdische Koffie Pudding

Benodigdheden

  • Handmixer
  • Weegschaal
  • Kom
  • Bakpan
  • Garde of houten kooklepel
  • Puddingvorm
  • Theedoek
  • Au-bain-marie

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 Eieren
  • 200 ml Gezoete, gecondenseerde melk
  • 200 ml Ĉokolado koffie verkeerd
  • 100 g Suiker
  • 100 ml Ĉokolado Filterkoffie

Bereiding:

Scheid het eigeel van het eiwit.

Klop het eiwit romig en meng met de zoete gecondenseerde melk en de melkkoffie.

Karamelliseer de suiker in een pan op laag vuur.

Al roerend, giet de vers gezette koffie erbij en roer tot een stroperige massa ontstaat.

Giet het karamel-koffiemengsel in de puddingvorm en verdeel het.

Giet het eiermengsel in de vorm.

Dek af met een doek en laat ongeveer een uur op laag vuur in een Au-bain-marie opstijven.

Tip: Voor een intensere koffiesmaak voeg wat meer koffie of zelfs espresso toe aan de pudding

Voor meer saus maak je gewoon meer van de koffiekaramel.

Eet smakelijk!

Deel deze post

Meer om te lezen

Welke maalgraad heb ik nodig?

1: Veel gebruikt voor espresso.
2: Veel gebruikt voor Mokka Pot.
3: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Aeropress.
4: Veel gebruikt voor koffie gezet met een V60.
5: Veel gebruikt voor koffie gezet met een V60 of Handfilter.
6: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Handfilter.
7: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Chemex.
8: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Filter koffiezetapparaat.
9: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Cafetière of French Press.
10: Veel gebruikt voor cold brew koffie.