Jouw directe route naar BeanMeUp

Heb je iets leuks gezien of gehoord wat je met ons wilt delen? Dan horen wij dat uiteraard heel graag. We zijn altijd erg benieuwd. Heb je een vraag of een tip? Laat het ons weten.

Contactformulier

Frequently Asked Questions

Voor ons is het belangrijk dat jij lekker kan genieten van je koffie. Dat jij trots bent op de kop koffie die je aan je gasten aanbied. Veel variabelen in de keten van koffieplant tot kop hebben invloed op de smaak van jouw kopje koffie. Hierbij komt ook kwaliteit en duurzaamheid kijken. Beide vinden wij ontzettend belangrijk en daarom vind je <hier> meer informatie over kwaliteit van koffie en <hier> meer over duurzaamheid. Deze twee onderwerpen zorgen ervoor dat jij van een lekker koffie kan genieten. Stapsgewijs nemen wij je mee op ontdekkingsreis van jouw eigen smaak en bieden tips en tricks om je te leren hoe je het beste uit je koffie kan halen. Zo kan jij lekker genieten, wakker worden of gewoon een bakkie doen.

De namen van onze koffie soorten zijn gerelateerd aan de smaak van de koffie. Juist die smaak die als eerste in je opkomt op het moment dat je de eerste slok neemt. Hiermee bedoelen wij niet de body of textuur maar echt de smaak die dan weergegeven wordt in de taal Esperanto.

Koffie wordt in veel landen verbouwd en in nog meer landen gedronken. De meeste landen hebben een eigen taal en dus ook een eigen manier waarmee ze de smaak van de koffie omschrijven. Esperanto is een kunstmatig gecreëerde internationale taal om mensen van verschillende culturen met elkaar te kunnen laten communiceren. Op deze manier kunnen wij veel mensen een eerste indruk over de verschillende koffie van BeanMeUp geven.

Wij onderscheiden onze koffie in licht (light roast), medium (medium roast) en donker (dark roast) gebrande koffie. Over het algemeen zegt men dat wanneer een koffie lichter is gebrand, meer van het hele smakenspectrum van de oorspronkelijke koffie boon in je drank terecht komt. Donker gebrande koffie heeft een minder complex smaak spectrum wel brengen ze vaak meer “body” en “textuur” in je mok.

Over het algemeen is maandag onze branddag. Dus dat betekend dat we op maandag zorgen dat de bestellingen worden afgewerkt. Op de volgende dagen versturen wij de koffie. Omdat wij veel verschillende pakketten aanbieden, waaronder ook op maat gemaakte opties wordt elk doosje met liefde van hand verpakt en opgestuurd. Soms kan het even 7-10 dagen duren voor je jouw koffie in handen hebt.

Wij rekenen 4,10€ voor een proefpakket of een pakket met 2x250g koffie. Voor grotere pakketten rekenen wij 6,75€. Bij bestellingen van 45€ of meer verzenden wij gratis.

Onze koffies zijn tot 1 jaar na branddatum houdbaar. De branddatum is duidelijk op de verpakking vermeld. Let wel, het lekkerst is koffie 1 á 2 weken na en tot 3 maanden na branddatum. Wil je hier meer over weten, lees dan <hier-link naar blog kopen van koffie> meer.

Zeker! Wij verzorgen graag iedereen die lekkere en eerlijke koffie wil drinken met onze koffies. Mocht je regelmatig koffie willen ontvangen (b.v. 1x per week) dan neem graag contact met ons op via info@beanmeup.nl

Voor BeanMeUp is het belangrijk dat jij je eigen koffie lekker vindt. Dat je deze koffie ook met trots aan je gasten serveert. Gezien koffie een voedingsmiddel en onze bonen op bestelling gebrand worden kunnen wij helaas retourneren niet accepteren. Toch willen we je graag helpen als er een fout is opgetreden bij jouw bestelling. Mocht je nog een poging willen wagen om de koffie te zetten, neem dan contact met ons op via info@beanmeup.nl.

Een ander verhaal is het natuurlijk wanneer er een productie of leverfout is opgetreden. Neem dan contact op via info@beanmeup.nl en wij zorgen dat je schadeloosgesteld wordt, óf met de juiste bestelling óf met je geld terug.

Dat vinden wij heel jammer en toch begrijpelijk. Over smaak valt niet te twisten. Helaas kunnen wij de koffie niet terugnemen. Via onze proefpakketten bieden wij de mogelijkheid verschillende koffies eerst te proeven voor je direct grotere hoeveelheden besteld.

Utrechtseweg 47J, 3544NA Utrecht
( Postadres )
KvK: 82959803
BTW ID: NL003169037B38

Welke maalgraad heb ik nodig?

1: Veel gebruikt voor espresso.
2: Veel gebruikt voor Mokka Pot.
3: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Aeropress.
4: Veel gebruikt voor koffie gezet met een V60.
5: Veel gebruikt voor koffie gezet met een V60 of Handfilter.
6: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Handfilter.
7: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Chemex.
8: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Filter koffiezetapparaat.
9: Veel gebruikt voor koffie gezet met een Cafetière of French Press.
10: Veel gebruikt voor cold brew koffie.