Benodigdheden
- Kom
- Hand mixer
- Spuitzak
- Lepel
- Oven
- Bakpapier
- Bakplaat
- Weegschaal
Ingrediënten
- 2 Eieren (eiwit van 2 grote eieren)
- 1 el Sterke espresso van Ĉokolado dark roast koffiebonen
- 100 g Basterdsuiker
- Slagroom bij het serveren
- Cacaopoeder bij het serveren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100°C (heteluchtoven = 90°C, gasstand = ¼).
Bekleed een bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag.
Separeer het eiwit van het eigeel.
Giet het eiwit in een schone, vetvrije, droge kom.
Klop het eiwit enkele minuten met een mixer, tot het dik en stevige is.
Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe, totdat deze goed is opgenomen en je een zeer dikke, glanzende meringue hebt.
Spatel de koffie door de meringue (maak je geen zorgen als het een beetje streperig en ongelijk is).
Spuit of lepel de meringues op de bakplaat.
Bak in de oven gedurende 2uur.
Haal dan uit de oven en zet opzij om volledig af te koelen.
Haal de meringues voorzichtig van het papier.
Optioneel:
Als je klaar bent om te serveren, beleg je de meringues met de licht opgeklopte room en bestrooi je ze met cacaopoeder.
Tip: Breng de room op smaak met een koffielikeur voor extra luxe.
Bewaar de meringues enkele dagen in een luchtdichte verpakking bewaren. Luchtdicht is belangrijk, anders worden ze zacht.
Eet smakelijk